dilluns, 16 de març del 2009

TREBALLEM AMB EL WORD

La setmana del 9 al 15 de març, una de les coses que hem treballat i que per mi ha estat més interessant ha estat amb el Word, és a dir, hem aprés a com fer bé un índex i com posar la portada i l’índex al mateix document en què es troba el treball, de tal manera que no ens surt-hi el numero de pàgines en aquests.

Així doncs, el primer que hem fet ha estat obrir del bLink el document TAT.docx per així treballar tots amb el mateix. A continuació, hem canviat l’estil dels títols del document, és a dir, aquells que vulguem considerar com a primers títols els seleccionem i agafem un estil i els definim. D’aquesta manera, un cop seleccionats fem clic a l’estil del títol 1, que el podem trobar a dalt a la dreta.

D’altra banda, si volem introduir una portada o un índex hem de fer salts de pàgina per introduir una nova pagina. Així doncs, ens posem al principi de la pàgina i li donem a insertar – salts de pàgina.


A partir d’aquí, podem començar a fer l’índex:



  • Anem a referencias – tabla de contenidos – insertar tabla de contenidos. Primer hem de dir que sí volem ficar els números de pàgines i hem de treure: usar hipervínculos en lugar de paginas.

  • En el cas que surt-hi algun títol que no vulguem li hem de treure el format del títol i li posem l’estil normal. Ara bé, a l’índex continua com a títol perquè no l’hem actualitzat. Per fer-ho hem de fer clic a sobre amb el boto dret i li donem a actualitzar tota la tabla. El fet d’actualitzar també es pot utilitzar en el cas que vulguem ampliar algun paràgraf, lo qual ens pot modificar els títol de pàgina.

  • En el cas que vulguem ficar un subtítol, l’escrivim i li donem el format títol 2 i el tornem a actualitzar.

  • Ara bé, si la lletra que ens surt en el títol no ens agrada ho podem canviar a través de fer clic al rectangle de sota i busquem aquell títol que no ens agrada i després fem clic a la fletxa de la dreta (que surt al posar-nos a sobre) i anem a modificar o a aquest signe . I llavors ja podem seleccionar la lletra que vulguem, la mida, etc. D’aquesta manera, ens estalviem de canviar-les un a un i tots els canviem de cop.

Per fer el títol hem de seguir el mateix pas: ordenar un salt de pàgina i escriure’l.


A partir d’aquí, hem d’ordenar insertar numeros de pagina, per fer-ho hem d’anar a insertar – numero de pagina.


Ara bé, ara ens trobarem que totes les pagines tenen el numero corresponent, però ens es necessari que a la portada i a l’índex no n’apareguin. Per aconseguir-ho, haurem de fer servir
les seccions, lo qual fa sembli que tinguem diferents documents al mateix document. Això ens permetrà treballar les pàgines (la portada i l’índex) de manera independent.


Així doncs, hem de considerar aquestes dos pàgines com a una mateixa secció. Per fer-ho, primer de tot, ens hem de situar a l’última pàgina del que volem considerar la primera secció (la de l’índex) i anar a disseño de pagina – saltos – pagina siguiente.


Després hem d’anar a la primera pàgina de la segona secció (la que seria la pàgina 3) i treure l’opció “igual que l’anterior” a través de fer clic a vincular a l’anterior (que està a herramientas para encabezada i pie de pagina – diseño). A continuació, ja podem esborrar el número de pàgina de la portada i també se’ns esborrarà la de l’índex.


D’aquesta manera, allà on comença el treball ens sortirà amb la pàgina número tres, però volem que comenci amb el número u,. Així doncs, hem d’anar dins de Diseño – numero de pagina – formato del numero de pagina, i finalment, seleccionar l’opció “iniciar en:...” i posem el número 1.


Per acabar, no ens hem d’oblidar d’actualitzar, un altre cop, l’índex.

3 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Trobo molt interessant que a l'Escola Blanquerna, Escola de referència en el món de l'ensenyament, s'ocupin de la formació en noves tecnologies dels futurs ensenyants. Endevant Raquel i companyes. Esteu fent un gran treball. Josep (Girona-Gironès)

    ResponElimina