divendres, 29 de maig del 2009

JClick

Durant les sessions de dijous 16 i divendres 17 d'abril vam estar treballant amb el JClick.


Primer de tot vam anar a la seva pàgina oficial: http://clic.xtec.cat/. A partir d'aquí van anar a l'apartat JClick - descàrrega i instal·lacions, i ens vam descarregar el JClick (que serveix per dur a terme les activitats) i el JClick author (que serveix per crear les activitats).
És interessant saber que també podem obrir el JClick a través de l’appled, el qual ens permet fer servir el programa sense necessitat de instal·lar-lo.

Per poder crear una activitat JClick, hem d’obrir el programa JClick author i seguir els següents passos:

- Fitxer – nou projecte (on també haurem de posar el nom del projecte).
- A la pestanya Projecte podem descriure el projecte que hem escollit fer, posar el nom dels autors o del centre, descriure el nivell, l’àrea, etc.
- A Mediateca podem trobar totes les imatges, sons, etc. que ens ofereix el programa. Tot i que, nosaltres també en podem afegir.
- A l’apartat Activitats podem escollir totes les activitats que vulguem fer, ja sigui d’associació, de memòria, de text, de trencaclosques, etc.
Un cop escollida l’activitat hem d’escriure una petita descripció d’aquesta a la pestanya opcions. Llavors a la pestanya finestra ens dóna la possibilitat d’escollir el color del fons on es projectarà l’activitat. A la pestanya missatges hi podem escriure un petit enunciat de l’activitat a missatge inicial i també podem escriure un missatge final i un d’error. Finalment, a l’apartat Plafó podem organitzar els quadres segons el nombre d’opcions que hi volem ficar i podem modificar la seva mida.

Un cop fet el projecte, l’únic que caldrà fer serà guardar-lo a través de fitxer – anomena i desa.
Cal saber, però, que si el volem obrir ho haurem de fer a través del programa JClick player anant a fitxers – obre el fitxer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada